By LC- on trend vermouth2

On trend… Vermouth

 

On trend Vermouth….

 

Afgelopen zomer zou Vermouth haar in trede al maken vanuit de hippe metropool stad Barcelona. Daar is de gin-tonic gekte over en drinken ze dit low alcohol drankje op diverse manieren gemixed.
Verschillende belangrijke bartenders brachten de Vermouth weer terug op hun cocktailkaart en dit najaar schijnt de drank serieus haar plek te gaan verdienen in cocktail land.

 

Wat is Vermouth?
Vermouth is een op smaak gebrachte verstrekte wijn. De wijn is op smaak gebracht door veelal de volgende droge ingrediënten:  kaneel, citrusvruchten, marjolein, gember, kamille, hysop, kruidnagel, koriander, kinine, kardemom en jeneverbes.
Vermouth wordt veelal in de mediterrane landen gebruikt als aperitief wijn. Hiermee wordt de eetlust aangeboord in combinatie met heerlijke tapas of antipasta’s.
Er zijn drie types vermouths: witte, rode en droge.  De rode en witte lenen zich uitstekend om makkelijk weg te drinken met ijs en een schijfje sinaasappel en eventueel wat sodawater. De droge variant is bekend om het recept “shaken not stirred” James Bond drankje. Droge vermouth is heel te gebruiken als basis in cocktails.

 

Wat anderen varianten:

Negroni
Een heerlijke cocktail met drie gelijke delen vermouth, gin & vodka met een stukje sinaasappelschil. Vervang gin door soda en je hebt een Americano.

Mancino Tonic
Mancino vermouth 30 ml,  tonic 60 ml
stir met barlepel in glas met ijs.
Rozemarijn en een stukje sinaasappelschil

 

En last but not least: Vermout is een stuk goedkoper en minder sterk dan gin…

 

 By LC- on trend vermouth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *