Januari de dip maand!

Ken je dat? Iedereen komt vrolijk binnen ” beste wensen, voor het nieuwe jaar” En het enige wat jij kan denken is help! 1. Ik wil al die vervelende mensen/ collega’s niet zoenen en 2. Hoe kom ik die saaie donkere depressieve maand januari door?
Juist ja! Je behoort je tot mijn soort. God wat heb ik hekel aan de afgrijselijke maand januari lang en soms ook nog eens verschrikkelijk koud. De rekeningen vallen weer op de deurmat, de overtollige kerst kilo’s fladderen langs je lichaam, je gezicht is lijkbleek blegh née ik ben zeker geen fan van de maand januari. Maar om toch positief te blijven en januari door te komen hebben wij de volgende tips voor je op een rij gezet:

 

Tip 1 : blijf in beweging
Sporten geeft je weerstand en maakt het geluksstofje endorfine aan. Dag overtollige kerstkilo’s! En onthoud dat ” summer bodies are made in the winter”!

Tip 2: Drink veel water
Ook in de winter heeft je lichaam 8 glazen water per dag nodig.

Tip 3: vermijd geraffineerde suikers
Deze geven je de bekende suikerdip waardoor je nog meer gaat eten. Kies liever voor suikervervangers zoals: kokosbloemsemsuiker, agavesiroop of stevia.

Tip 4: Zorg voor gevarieerde voeding
Eet gezond en gevarieerd. Een keertje zondigen mag maar gezonde voeding is de sleutel voor een fitter lichaam en welzijn.

Tip 5: Ontspan
Maak je hoofd leeg, ruim die kast eens op. Vaak werkt een opgeruimd huis of werkplek door op je gemoedrust. Daarna kun je heerlijk ontspannen. Ga naar de sauna of spa en blaas even uit.

En voor je het weet is de donkere en grauwe maand januari voorbij en kun je vooruit kijken dagen waarbij het langer licht is. En ruik je langzaam aan het voorjaar weer in de lucht.

bylc-dip

bron: pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *