Gezond chocolade maken van rauwe cacao poeder

Chocolade junkie? Wil je afvallen maar liggen de chocolaatjes elke keer maar naar je te loeren? Of ben je een gevalletje je eet een stuk chocolade en de dag erna is je gezicht een pindarotsje? Voor al deze bovenstaande gevallen hebben wij een gezonde variant van chocolade maken en uiteraard eten gevonden.

Wat is rauwe cacao (poeder)? Het verschil tussen cacao poeder uit de supermarkt en rauwe cacao poeder is dat het poeder uit de supermarkt gebrand is. Doordat de cacaonibs eerst gebrand zijn en daarna vermalen verliezen ze veel mineralen en enzymen. Bij rauwe cacao poeder wordt dit proces achterwege gelaten waardoor deze cacaonibs als ze vermalen worden als hun super eigenschappen, vezels en proteïnes behouden.

Wat maakt rauwe cacao een super food?

* Werelds nummer 1 antioxidanten

* Goed voor het hart

* Goed om bloeddruk, lichaamsvetpercentage en cholesterol te doen zakken

* Endorfineproductie van je lichaam te regulieren

* Bevat vitaminen P

En zo zijn er nog vele meer voordelen van de positieve werking van rauwe cacao.

Recept om gezonde chocolade te maken:

Ingrediënten: – Half kopje kokosvet, ± 1 a 2 grote eetlepels rauwe cacaopoeder ( let op hoe meer poeder, des de bitterder de smaak) ,
Voor de zoetekauw: 1/2 tl agavesiroop of paar druppeltjes stevia – kies je eigen overige ingrediënten ( noten, rozijnen, kokosrasp, amandelen, munt)

Benodigdheden: – Steelpannetje om de kokosvet in te smelten ,kommetje, lepel, chocoladevormpjes of ijsblokjesvormen

Bereiding: – Smelt het kokosvet in een pannetje op laag vuur totdat het vloeibaar is. Giet het over in een kommetje en voeg al roerend de rauwe cacaopoeder toe tot een gladde vloeibare massa. Indien gewenst kun je de agavesiroop/ stevia toevoegen .Doe in de vormpjes je overige ingrediënten en giet de vloeibare cacaomassa eroverheen. – Zet het voor 40 minuten in de vriezer.

Bon apetit!

bylc-chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *