Nagellak


Klik hier voor meer Nagellak

 

 

 


 

 

Waarom vrouwen nagellak dragen?ByLC-nagellak

Heb jij je ooit weleens afgevraagd waarom wij vrouwen eigenlijk nagellak dragen en wanneer dat zo gekomen is? Nieuwsgierig?? Lees verder! De eerste tekenen van nagelkust waren 3000 jaar voor christus. Hoe toepasselijk dan ook de Chinese tekende toen al afbeeldingen van bloemblaadjes, rozen en orchideeën op nagels. Ook in de Egyptische tijd gebeurde dit. Nagellak werd gemaakt van henna en bloed. In die tijden was het vooral om de uiting van status. Want lange gekleurde nagels lieten zien dat zien dat ze geen handenarbeid hoefden te verrichten. En dat deze groep tot de bovenklasse behoorden. Voor de lagere sociale klassen was het verboden om nagellak te dragen.
In het oude Egypte werkte het anders hoe roder de nagellak hoe hoger de status. De vrouwen uit de lagere klassen mochten allen bleke en lichte kleuren nagellak gebruiken. En het schijnt dat bij overtreding er de doodstraf op stond! Pas in de 19e eeuw begon de nagelkunst zich in de westerse wereld te ontwikkelen bij vrouwen van de bovenklassen. En pas rond 1920 na het ontdekken van de autolak, ontdekte Michelle Menard de eerste nagellak. Waarna de Hollywoodsterren zoals Marilyn Monroe met gekleurde nagellak gespot werden. En vele vrouwen volgde. Tegenwoordig hebben wij vrouwen 100.000 redenen om onze nagels te lakken; modebewust, staat verzorgd, slecht conditie van je nagels te verbergen en ga zo maar door.

By LC en de nagellak collectie

Elke seizoen presenteert By LC weer een leuke collectie aan nagellakken in diverse kleuren. Deze kleuren worden afgestemd op de mode kleuren van het seizoen zodat je deze perfect kunt mix and matchen bij je outfit. Ook in Get the look, shop the picture laten wij naast de totale look ook de bijpassende nagellak zien. Nail it ladies!